DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

'Diş Hekimliğinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı' Konulu Eğitim Sunumu Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’de ikincisi gerçekleştirilen “Diş Hekimliğinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı” konulu eğitim sunumu yapıldı.

Özel sektör ve kamuda çalışan diş hekimlerinin katıldığı toplantıda, Ordu üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferhat Ayrancı, diş hekimliğinde akılcı antibiyotik kullanımı konusunda gerek özel sektör gerekse kamudaki diş hekimlerinin hastalara antibiyotik yazarken nelere dikkat etmesi gerektiğine ve gereksiz antibiyotik kullanımının önüne nasıl geçilebileceğine dikkat çekti. Ayrancı, reçetesiz ilaç kullanımı ve antibiyotik reçete edilme sıklığının yüksek olması sebebiyle yalnızca hekimlerin gerekli gördüğü enfektif veya profilaktik durumlarda antibiyotik kullanılması gerektiğine değinerek hastaların da bu konuda bilinçlenmesi gerektiğinin ve bu görevin özellikle hekimlere ait olduğunun altını çizdi.

Ülkemizde grip nezle gibi viral durumlar da dahil antibiyotik kullanılması algısının kırılması gerektiğini belirten Ayrancı “Gereksiz ve fazla antibiyotik kullanımı ülke ekonomisini zedelemektedir. Ayrıca yanlış kullanılan antibiyotikler vücutta mikroorganizmaların direnç kazanmasına ve güçlenmesine neden olarak gelecek nesilleri tehlikeye atmaktadır. Bu sebeplerden ötürü antibiyotik kullanımı planlı ve doktor kontrolünde olmalıdır." şeklinde konuştu.

02.06.2017 ~ ODÜ Basın


Eklenme Tarihi : 03-12-2018 11:04:41