Fakültemiz Sıfır Atık Belgesi Aldı

Fakültemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında yürütülen faaliyetler ile 13.12.2021 tarihinde Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Sıfır atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlarken; atık oluşum nedenlerinin gözden geçirilerek sarfiyatın engellenmesi ya da en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir süreçtir. Bu süreç atık yönetim felsefesi olarak tanımlanır. Fakültemiz, özellikle atığı azaltma ve kaynağında ayrı toplama noktasında tüm çalışanlarımız ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmektedir.

Eklenme Tarihi : 15-12-2021 15:25:48