DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Fakültemiz Yedinci Dönem Mezunlarını Verdi

Fakültemiz 2021-2022 eğitim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Sami Güler, akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Varol Çanakçı, “Fakültemiz 2010 yılında kuruldu, 2011 yılında 22 öğrenci ile eğitim öğretime başladık. 2018 yılında 18 ünitle hasta alımına başladık, 2019 yılında ise Cumhuriyet Yerleşke’mizde eğitimimize devam ettik. Fakültemiz; 8 klinik, 4 preklinik, protez laboratuvarları, genel anestezi merkezimizle ilk günden beri genç dinamik kadrosuyla kısa sürede gelişimini tamamlayarak geniş öğretim üyesi kadrosu ile lisans eğitimi yanında tüm anabilim dallarında uzmanlık eğitimi vermektedir. Bugün de  öğrencilerimizi hekim olarak ülkemize kazandırmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Hekimlik mesleği onurlu ve özveri isteyen bir meslektir. Bugünden itibaren bu kutsal mesleğe adım atıyorsunuz. 5 yıllık eğitim süresince göstermiş olduğunuz gayret ve fedakarlıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki meslek hayatınızda donanımlı, bilgili, vicdanlı birer hekim olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere ömür boyu mutluluklar ve başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Öncelikle bu güzel evlatlarımızı yetiştirip bu aşamaya gelmelerinde emeği olan kıymetli ailelerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu aşamaya gelmesinde emeği, ilgisi olan değerli öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş genç ve dinamik bir üniversitedir. Kurulduğu yıldan itibaren gerek akademik gerekse fiziki gelişimini sürdüren Üniversitemiz, öğrenci memnuniyetinde de Karadeniz Bölgesi’ndeki 21 üniversite arasında birinci sıraya yerleşmiştir. Bununla birlikte Üniversitemiz, gerçekleştirilen nitelikli çalışmalarla ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam etmektedir. Diş Hekimliği Fakültemiz de bulunduğu bölgede yaşayan insanlar için bir değer oluşturma hedefiyle sağlık hizmetlerine aralıksız devam ederken gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle ilimizin ve bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi gerek diş tedavisi gerek fiziki alt yapı ve akademik donanım gerekse öğrenci yetiştirme noktasında Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri arasında ilk 5’te yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Akdoğan, “Hayatın en önemli varlığı insandır, insana hizmet etmek çok önemli bir duygu ve davranıştır. Hekimlik hayatınızda insanımıza elinizden gelen ilgiyi alakayı göstermeniz, kendi ailenizden birini tedavi ediyormuş gibi hiçbir ayrım yapmadan, ötekileştirmeden Allah için hizmet etmenizi sizlerden bekliyoruz. Bu düşüncelerle mezuniyetlerinizi tebrik ediyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından mezun öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Programın devamında mezuniyet konuşmasını gerçekleştiren dönem birincisi "Bugün bu kürsüde konuşmama vesile olan başarımda hocalarım kadar emeği olan sevgili anne ve babama ve bütün aileme sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Mezun olan öğrencilere diplomaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören diş hekimliği yemininin okunması ve mezuniyet keplerinin atılması ile sona buldu.

ODÜ Basın

 

Fotoğraflar 1      Fotoğraflar 2         Video

        ↑                        ↑                      ↑


Eklenme Tarihi : 07-07-2022 08:56:18